leafautumn1200dpi
leafautumn1200dpileafautumn1200dpi

AKTUELLT

OM OSS

STUDIEDAGAR

FÖREDRAG

DISTANSKURSER

PRODUKTER

LÄNKAR

KONTAKT

Svenska Neufeld-institutets studiedag – nu i Malmö den 9 maj 2019

Över tusen svenskar har lärt sig bättre förstå dagens skolelever genom dr Gordon Neufeld. Ännu fler har sett honom på UR Kunskapskanalen. Hundratals har deltagit hans mest populära studiedagar på svenska – nu presenteras ett nytt tema i Malmö:

Att förstå och hantera aggressivitet
– den svårförståeliga mänskliga utmaningen

(Dr Neufelds kurs "Making Sense of Aggression" – bearbetad till svenska.)

jonas1303320Seminarieledare: Jonas Himmelstrand
Svenska Neufeld-institutet

Heldagsseminarium,
torsdag 9 maj 2019, kl. 09.00-16.30,
plats som meddelas inom kort,
i Malmö.

Gå direkt till anmälningssidan

Om studiedagen:
Aggressivitet är en av de äldsta, mest svårhanterade och mest svårförstådda mänskliga utmaningarna. Många tecken tyder på att aggressiviteten ökar hos våra barn och unga idag, inte minst i ungas samspel, men även i musik, lek, spel och fantasier.

Denna studiedag har rönt stor uppskattning i Sverige eftersom dess insikter innebär långt mer effektiva och mer emotionellt tilltalande sätt att hantera och minska aggressivitet såväl bland förskolebarn, skolbarn som vuxna.

Dr Neufeld har sökt i de djupaste utvecklingsmässiga rötterna av aggressivitet och visar varför konventionella åtgärder mot aggression är ineffektiva. Denna studiedag inte bara förklarar aggressivitet generellt utan ger även en inblick i personligheterna med dessa problem – barn, unga och vuxna – och hur de kan ta sig igenom dem. Synsättet framstår som intuitivt självklart, historiskt relevant och är i linje med de senaste årens landvinningar inom neurovetenskapen. Synsättet har omedelbara praktiska tillämpningar i såväl hem, som förskola, skola och hos elevvårdare.

Denna studiedag kommer att fokusera på följande områden:

  • Vad är aggression och vilka emotioner ger den kraft?
  • Vad är det som frustrerar oss människor allra mest?
  • Att förstå tårararnas och besvikelsens centrala emotionella roll.
  • Hur hjärnans frontallober kan moderera aggressivitet.
  • Hur man hanterar och reducerar aggressiva incidenter och våld.
  • Hur man underlättar icke-vålds utfall av frustration.

Att förstå och hantera aggressivitet är en svensk bearbetning av dr Neufelds kurs Making Sense of Aggression. Studiedagen vänder sig främst till alla arbetar pedagogiskt med barn och unga inom förskola, skola och fritid samt givetvis föräldrar. Innehållet är dock allmängiltigt för såväl barn, unga som vuxna.

Om seminarieledaren Jonas Himmelstrand
Jonas är en välkänd utbildare på svenska skolor och arbetsplatser sedan 35 år tillbaka. Han arrangerade dr Neufelds första Sverige-besök 2009. Framgången ledde till att Jonas grundade det Svenska Neufeld-institutet och att dr Neufeld nu besökt Sverige nio gånger. Jonas gav 2007 ut boken Att följa sitt hjärta – i jantelagens Sverige vilken ledde till en många internationella föreläsningsuppdrag bl.a. i EU-projektet Familyplatform, i Förenta Nationerna och svenska, irländska och brittiska parlamenten. Jonas har tre barn och bor idag på Åland.

Om dr Gordon NeufeldNeufeld200
Dr Gordon Neufeld är en internationellt erkänd författare och utvecklingspsykolog med 35 års erfarenhet av barn, unga och familjer i hem, skola och kriminalvård. Han är en ledande uttolkare av det moderna utvecklingsvetenskapliga paradigmet.

Dr Neufelds modell ger en helt ny förståelse av dagens ungdomsproblem såsom svag studiemotivation, bristande uppmärksamhet, dålig impulskontroll, ökande aggressivitet och svårbemästrad mobbning. Hans modell är en syntes av utvecklingspsykologi, anknytningsteori, neurobiologi, samt 40-års klinisk erfarenhet som psykolog i både hem och skola. Dr Neufeld anses vara Kanadas främste barn- och ungdomspsykolog med ett utvecklingspsykologiskt perspektiv.

VagataplatssmallDr Neufelds bok "Våga ta plats i ditt barns liv":
Dr Gordon Neufelds och dr Gabor Matés bästsäljande bok Hold On To Your Kids – why parents need to matter more than peers är nu översatt till femton språk och fler översättningar är på gång. På svenska heter boken Våga ta plats i ditt barns liv på BrainBooks förlag. Läs Strategiers recension. Beställ hos exempelvis Bokus eller Adlibris.

Läs också gärna artikeln: The Heart of The Matter – The role of emotion and attachment in learning and behaviour, av dr Gordon Neufeld.


Dr Gordon Neufelds modell har uppskattas av tiotusentals deltagare runt om i världen:

"Jag var djupt imponerad av briljansen i och användbarheten av Gordon Neufelds modell, och jag är mycket tacksam för att han bekräftade mina instinkter som lärare och förälder."

"Slutligen, efter så många andra kurser, fann jag något som bekräftade min intuition om vikten av relationer och sambandet mellan mitt personliga och professionella jag."

neufeldkursimg0043


Anmälan till studiedagen "Att förstå och hantera aggressivitet"
i Malmö den 9 maj 2019

Priset är 1695:- kr exkl. moms per deltagare inkl. kaffe-lunch-kaffe. Fem deltagare på samma faktura går till priset av fyra. Fler än tio deltagare på samma faktura får grupprabatt.

Studiedagen ges torsdag den 9 maj 2019 kl. 09.00-16.30,
på plats som meddelas inom kort i Malmö.
Studiedagen ges helt på svenska.

Du kan anmäla dig med vårt anmälningsformulär eller genom skicka oss ett meddelande.

Arrangör: Svenska Neufeld-institutet – Himmelstrand Mentor AB,
Box 1454, 114 79 Stockholm. Telefon: 08-20 01 14.


Svenska Neufeld-institutet dr Gordon Neufeld på

Att förstå barn och unga –